Lipcsei Péter hivatalos honlapja

Lipcsei Péter

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

 

Fradi játékosok

 
Számláló
Indulás: 2004-11-14
 
Szavazás
Idén feljutunk?

Igen (137 / 86%)
Nem (23 / 14%)

Szavazatok száma: 160

Létrehozás időpontja:
2008-08-27 22:42:42

Szavazás lezárva:
2009-06-13 15:45:27


Lezárt szavazások
 
Focis és egyéb linkek
 
Interjúk
Interjúk : Lipcsei:"Egyszerûbb lett az élet a Fradiban!"

Lipcsei:"Egyszerûbb lett az élet a Fradiban!"

Dalma  2004.11.15. 17:36

Nehéz elképzelni a mai Fradit Lipcsei Péter nélkül. Még legalább négy évig biztosan nem kell azon töprengenünk, hogy milyen lenne nélküle, ugyanis a csapatkapitányunk 2005-ig szerzõdést hosszabbított a Ferencvossal. Az alábbiakban Lipcsei Péter azon nyilatkozatát olvashatják, amelyet a 100% Fradinak röviddel az egyezség aláírása után adott

Lipcsei: "Egyszerûbb lett az élet a Fradiban!"
Nehéz elképzelni a mai Fradit Lipcsei Péter nélkül. Még legalább négy évig biztosan nem kell azon töprengenünk, hogy milyen lenne nélküle, ugyanis a csapatkapitányunk 2005-ig szerzõdést hosszabbított a Ferencvossal. Az alábbiakban Lipcsei Péter azon nyilatkozatát olvashatják, amelyet a 100% Fradinak röviddel az egyezség aláírása után adott.

- Hányadik szerzõdésedet írtad alá a Fradinál?
- Azt hiszem ez volt a negyedik, de a legfurcsább is.
- Miért?
- Egészen mások voltak a körülmények, mint korábban. Eddig mindig a klubházban, az éppen aktuális vezetõ szobájában írtam alá a szerzõdésemet, aztán néhány nap múlva megjelent az újságban egy rövid hír. Most
nagyon komoly volt a körítés, ami az igazat megvallva jólesett. Külföldön azt láttam mindenhol, hogy a csapat sztárjait megbecsülték, azokat pedig, akik érzelmileg is kötõdtek egy klubhoz, és öreg bútordarabnak számítottak, szinte a tenyerükön hordozták. Most valami ilyesmit éreztem én is. Egy elegáns ötcsillagos szállodában volt a sajtófogadás, rengeteg újságíró és tévés jött el, kaptam egy szép autót, szóval megadta a Ferencváros a bejelentés módját. Jó volt érezni, hogy fontos vagyok.
- Sokat gondolkoztál, mielõtt végleg döntöttél?
- Miután leültem beszélgetni Várszegi Gáborral gyorsan eldõlt a dolog. Õ elmondta, hogy játékospályafutásom befejezését követõen is komolyan számolnak velem a Ferencvárosban, és ez az a mondat volt, ami sok rövidtávú, egyéb lehetõségnél többet jelentett számomra. Voltak ugyan ajánlataim Belgiumból, Portugáliából és Ciprusról, de egyik sem olyan kaliberû csapattól érkezett, amely miatt érdemes lett volna elhagynom a Fradit. Számomra a Ferencváros olyan sokat jelent, hogy csak egy Porto-színtû klub csábítása vehetett volna rá az újabb utazásra. Egy ízig-vérig fradista nem kívánhat annál többet, mint hogy hosszú távon lehetõséget kínálnak neki, és megadatik annak az esélye, hogy innen menjen majd nyugdíjba. Számomra Várszegi úr szava garancia volt, és hiszek abban, hogy megtalálom majd a helyem a klubnál a pályafutásom befejeztével is.
- A család mit szólt a döntésedhez?
- Mindenki örült annak, hogy maradunk, de leginkább a gyerekek. Nem is tudom, hogy õk, hogyan bírták volna ki, ha most el kellett volna mennünk. Pepe ugyan abba nõtt bele, hogy költözködtünk, és más kultúrákat ismertünk meg, de neki se lett volna könnyû egy újabb váltás. Krisztián, a kisebbik fiam, viszont biztosan belebetegedett volna, ha itt kellett volna hagyni
Szûcs Lajost.
- Szûcs Lajost?
- Igen, neki Lajos a kedvence. Imádja, állandóan rajta csüng, és persze kapus akar lenni. A rajongása már odáig fajult, hogy legutóbb a születésnapján Lajos volt a meglepetés. A zsúrra már megérkezett minden gyerek, de Krisztián csak szomorkodva ült, mert hiányzott neki valaki. Aztán csöngettek, és ott állt az ajtóban Lajos. Persze ez csak egy apró mozzanat, de jól jelzi, hogy mennyit jelenthet egy játékosnak, és a családjának, ha összetartó, igazi csapatban futballozhat.
- Ez külföldön nem volt jellemzõ?
- Salzburgban nem, és ott nem is éreztem jól magam, Portóban viszont ugyanolyan remek volt a hangulat, mint itt a Fradinál. Portugáliában egyébként is hihetetlenül kedvesek az emberek, imádnak élni, imádják a családjukat és fõleg a gyerekeket. Mindez óriási hatással volt rám. Egy külföldi légiósnak persze nem volt könnyû beilleszkednie, hiszen voltak nekik is furcsa szokásaik. Elõfordult, hogy éjfél után csöngettek nálunk, és ott állt az ajtóban Jorge Costa az egész családjával, és mondta, hogy induljunk vacsorázni. Mondtam, neki, hogy nálunk már alszik a gyerek, és ilyenkor nem szoktunk enni. Sok választásom persze nem volt, mivel addig nem tágítottak, amíg fel nem keltettük Pepét, és el nem mentünk vacsorázni. Portugáliában a gyerek a legnagyobb úr. Nem lehet leszidni õket, és semmit nem tiltanak meg nekik. Amikor a térdemet mûtötték Pepe és a feleségem bent lakott a kórházban egy külön kórteremben, hogy mindig velem lehessenek, és a nõvérek elképesztõ dolgokat engedtek meg. Egész nap Pepével fociztak, és lábteniszeztek, ráadásul úgy, hogy a mûtött lábamat használták hálónak, és felette ívelgették át a labdát. Amikor szólni mertem, nekem estek, hogy mindent a gyerekért, és hogy képzelem, hogy megszólalok. Furcsa világ volt.
- Ha már a sérülésedet hoztad szóba, beszéljünk egy kicsit arról is. Sokan leírtak akkor, és másról sem lehetett hallani, minthogy Lipcsei már nem lesz az igazi.
- Ez nagyon fájt, és komoly sebeket is ejtettek ezek a vélemények a lelkemen, de belül mindvégig tudtam, hogy lesz elég erõm visszavágni a kétkedõknek, és bizonyítok én még. Azt hiszem az elmúlt egy évben már ritkán hallani a korábban kétkedõk hangját.
- Mitõl jött a hirtelen változás?
- A legfontosabb mozzanat Garami József érkezése volt. Józsi bácsi az elsõ pillanattól kezdve kiemelt figyelemben részesített a pályán, és az öltözõben egyaránt. Nagyon sokat segített nekem, de azt hiszem én is hozzá tudtam tenni az õ munkájához. Nagyon okosan, és tudatosan terheli az egész csapatot, figyel arra, hogy frissek legyünk, szerkezetileg pedig mindig a legjobb megoldást választja. Amióta Józsi bácsi az edzõnk sokkal jobban érzem magam a pályán, hiszen többet játszhatok elõre, nem annyira kötött a feladatom, és 60-40% az arány a támadó és védekezõ munka terén a játékomban. Kitalálta mellém Kapicot, aki rengeteget fut, robotol, és jól kisegítjük egymást, ráadásul Kapa mögött most Zováth Jani is már ott dörömböl, így tényleg erõsek vagyunk a középpályán.
- Csank János távozása után azt mondta, hogy többet várt tõled csapatkapitányként?
- Nem tudom, mire gondolt, az viszont biztos, hogy mostanában könnyebb dolgom van kapitányként, mint korábban volt.
- Mert?
- Mert egyszerûbb lett az élet itt a Fradiban. Az elmúlt egy évben eljutottunk odáig, hogy a játékosnak már semmi mással nem kell foglalkoznia, csak a futballal. Korábban gyakran csúsztak a fizetések, sok feszültség volt az öltözõben, most viszont napról napra érezhetõ a fejlõdés minden téren. Próbálom is mondani a fiataloknak, hogy becsüljék meg magukat, mert nem is tudják, hogy milyen kivételezett helyzetben vannak. A Ferencvárosban mindig jó volt játszani, egy Fradi játékos mindig sokat kapott odafigyelésben, törõdésben, de manapság, amikor a Fradi TV, az FTC.hu, és most már a 100 % Fradi is ott áll a hátunk mögött, tényleg kivételezett helyzetben vagyunk. Ezt sok külföldi klub is megirigyelné, ráadásul egyáltalán nem mellékes, hogy több komoly támogató is megjelent a csapat mellett. Rutinos játékosként már tudom, hogy ez milyen sokat jelent egy magyar klubnál, és azt is, hogy mindez felelõsséggel jár, hiszen ezek a cégek komoly teljesítményt várnak el a támogatásuk fejében.
- A fiatalok mennyire fogadják el azt, amit Lipcsei Péter mond?
- - Szeretném remélni, hogy elfogadják, de nincsenek illúzióim. Annak idején én felnéztem Fischerre, Pintérre, vagy éppen Keller Faterra, de ma néha csak kapkodom a fejem, hogy a fiatalok milyen hangon, és stílusban szólnak egy-egy rutinosabb játékoshoz. A Fradiban szerencsére ebbõl kevesebb a gond, mivel igyekszem odafigyelni arra, hogy akit illet, az megkapja a tiszteletet, de egy-egy meccsen néha én is kapok olyan beszólásokat fiataloktól, hogy percekig tart, amíg megemésztem.
- Idegenben a Fradival kevésbé szimpatizáló szurkolók elsõ számú célpontja vagy. Hogy bírod?
- Nem izgat. Szerintem öt-hat éve idegesítettek fel utoljára. Mosolygok és csinálom a dolgomat. Megtanultam, hogy a gól, és a gyõzelem a legjobb válasz. Arra viszont büszke vagyok, hogy szinte mindenhol vannak olyan józan, és nem elvakult szurkolók, akik odajönnek megdicsérni, és gratulálnak. Most az Újpest legyõzését követõen több újpesti érzelmû barátom hívott fel, hogy gratuláljon, és elismerje, hogy jobbak voltunk. Ez szerintem így normális. A legjobban viszont az esett, amikor lila szurkolók azt mondták, hogy az õ mostani csapatukból egy olyan szellemiségû játékos hiányzik, mint én. Elmesélték, hogy utoljára Urbán Flórin érezték, hogy tényleg az Újpestért dobog a szíve, és szerintünk ma az Újpestnek nincs Lipcseije. Egy ferencvárosinak ezt nem rossz érzés azért meghallgatnia. Ráadásul tartok tõle, hogy még igazuk is van…
- Sokan gondnak tartják, hogy a Fradiban sok a légiós. Te mit gondolsz errõl?
- Nem az számít, hogy hány légiósunk van, hanem az, hogy milyen gondolkodásúak, és milyen futballisták. Kunticsot, Kopunivicsot, Miriutát a mai napig sokan emlegetik. Sajnos szûk a hazai piac, és kevés a törekvõ, minõségi fiatal, így rászorulnak a komoly terveket szövögetõ klubok, hogy külföldit igazoljanak. Szerintem a mi légiósaink mára beilleszkedtek, és nincs velük gond. Azt hiszem, hogy egy Vukmir, egy Kapic, vagy egy Szkukalek mentalitásban méltó arra, hogy a Fradi mezét viselje, és nekik már nem kell mesélni a Fradi-szívrõl. Nem állnak meg a pályán, senkitõl nem ijednek meg, és amíg van erejük, addig harcolnak. Az ilyen légiósokat a ferencvárosi közönség mindig is el fogja fogadni.
- Visszatérve még a korábbi sérülésre, van egy furcsaság, ami azóta jellemzõ rád. Mindig térd fölé húzod a sportszáradat. Miért?
- A mûtét után szoktam rá. Két oka is volt. Egyrészt nem akartam, hogy ismeretlen ellenfelek lássák, hogy melyik a mûtött térdem, másrészt tudat alatt az a vékony sportszár is némi védelmet jelentett. Tudom, hogy hülyeség, de azt éreztem, hogy legalább van valami a térdemen, ami adott esetben megvédheti.
- Félsz a sérüléstõl?
- Játék közben nem, hiszen tudom, hogy egy sérülést lehetetlen kivédeni, az úgyis jön magától. Amikor meccset nézek a tévében, akkor viszont gyakran felszisszenek egy-egy belemenésnél, vagy rossz mozdulatnál. Érdekes, de féltek minden játékost, aki pályán van. Azt hiszem azért, mert én már tudom, hogy mit jelent egy komoly sérülés.
- A mostani szerzõdésed 2005-ig tart. Azt mondtad szeretnél még egyet kötni. Meddig akarsz játszani?
- Remélem, hogy a mostanin kívül van még négy jó szezonom. Megfogadtam, hogy csak addig játszom, amíg kezdõként hasznára tudok lenni a csapatnak. Nem akarok megtûrt, néha becserélt játékos lenni, akkor inkább befejezem.
- Mi hiányzik, ahhoz, hogy elégedetten hagyd abba?
- Az, hogy a Fradi játékosaként pályára lépjek a Bajnokok Ligájában. Annak idején nekem kimaradt ez a cso
dálatos élmény, és csak a Porto játékosaként szerepelhettem a BL-ben. Szóval a BL-szereplés hiányzik, meg egy olyan dolog, ami inkább kicsit álomnak tûnik ma, de talán lehet realitás.
- Mirõl van szó?
- A búcsúmeccsemen szeretnék úgy lejönni az új Üllõi úti stadionban, hogy telt ház elõtt ünnepel sok ezer nézõ, és helyettem szintén Lipcsei áll be. Az ifjabbik
Lipcsei Péter

 
Lipcsei, Lipcsei, Lipcsei
Kicsi, nagyobb, legnagyobb - egyre megy: mindegyik Lipcsei | Peti,Pepe és Krisztián :)
 
Szerzői jog

Az oldalon található anyagokat , ((sajátkészítésű!!!) képeket) szerzői jog védi, máshelyen való felhasználásukat csak előzetes írásos beleegyezzésünkel és a forrás feltüntetésével lehetséges!

 
Peti
 

Források:

Hírek, képek és interjúk forrásai :
100% Fradi (www.FTC.hu)
Nemzeti Sport
Sztár Sport
Képes Sport
NB1.hu
Blikk.hu
Fradidrukker.hu
(több sajátkészitésű kép is megtalálható az oldalon!!!)

 
Szavazás
NB1 2009/1010
Szerinted a Fradi az NB1-ben újra, hanyadik helyen végez?

1.
2.
3.
4-5.
6-9.
Kiesik
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Fradis linkek
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?